Aars Brydeklub4 minute read
April 3, 2018

Klubben havde to deltagere i Holland i påskeweekenden

Aars Brydeklub havde to repræsentanter på et fælleds jysk hold til kæmpe stævne i Utrecht Holland. Med 691 deltagere og i alt 1227 brydekampe på to dage regnes Påske-cup i Utrecht som et af Europas største brydestævner. Det er desuden et stævne med høj kvalitet og mange kvalificerede modstandere.

I 60 kg klassen for piger mellem 15-17 år deltog Clara Johansen Stuhr. I denne pigeklasse var der i alt 14 deltagere som startede ud som to grupper på hver 7 deltagere. I sin første kamp mødte Aars bryderen Miriam Lötscher fra Frankrig. Clara kom allerede fra starten i problemer, franskmanden var meget stærk og teknisk god. Selvom Clara kæmpede godt, måtte hun allerede i første periode se sig slået med 10-0. I sin anden kamp skulle Clara møde Christina Voulgari fra Grækenland. Da grækeren havde vundet sin første kamp, var Clara en smule nervøs i starten. Men efter kort tid blev det klart for Aars kæmperen at det var muligt at bide skeer med grækeren. Inden første periode var slut, havde Clara sat sin modstander mat med en sejr på teknisk fald (10-0). På anden dagen skulle Clara igen møde en af de stærke franskmænd. Melissa Fatahine brugte 2 minutter på at lave 10 overskydende point og Clara måtte kapitulere. Efter to tabte kampe blev til en ok 7. plads. Derfor må Clara nu tilbage i træningslokalet inden sidste store internationale stævne i Göteborg Sverige sidst i april.

Frederik Mathiesen var i 42 kg for de 12-14 årige og her var mange. Hele 32 deltagere, så to puljer med 16 i hver. Allerede fra morgenen måtte Frederik i kamp. Marc Glatt fra Tyskland var den første der måtte give fortabt. Allerede i første periode havde Frederik skabt sig en solid sejr på teknisk fald 10-0 i Frederiks favør. I sin næste kamp mødte Frederik israeleren Eitan Digilov måtte også give fortabt i første periode. Endnu en sejr på teknisk fald 8-0 til Frederik. I sin tredje kamp skulle Frederik så møde en kendt modstander. Rasambek Bisultanov fra Herning har Frederik mødt mange gange og i de seneste opgør er det Frederik der har været vinderen. Sådan blev det også denne lørdag. I slutningen af anden periode havde Frederik taget pusten fra sin modstander og vandt kampen med 8 overskydende point 13-5. I søndagens kampe skulle Frederik starte med Liam Svensson fra team syd Skåne. Ikke en særlig hård kamp for Frederik, Inden første periode var slut, havde Frederik sejret endnu engang med 8-0. I sin femte kamp skulle Frederik igen møde en israeler. Yuval Kasovsky mod Frederik Mathiesen må man nok sige var stævnets hurtigste og nok også mest mærkelige kamp. 7 sekunder tog det alt i alt. Efter dommeren havdefløjtet kampen i gang forsøgte Frederik at trække sin modstander i den ene arm. Israelerens muskler krampede så heftigt sammen at han besvimede. Han kom ikke på benene og måtte lade sig tabe pga af skaden. Nu var Frederik så kommet i gruppefinalen. Hvis det ikke havde været spændende, så blev det spændende nu. Frederik skulle møde Ungareren Kende Torda. Han havde som Frederik fejet alle tidligere modstandere af banen og ikke givet et enkelt point fra sig. Frederik kom fra starten i problemer og blev kasten i hovedfaldsgreb og blev også selv stoppe af modstanderen i et mislykket slynggreb. Men Frederik lykkedes at kæmpe sig tilbage i kampen med fin brydning i parterre og til slut af anden periode havde Frederik ikke alene hentet sin modstander med vendt det til en fortjent sejr på 9-7. Endnu en ungarer ventede nu Frederik Mathiesen i finalen. Lavente Lévai var en stor mundfuld. Selvom Frederik kæmpede det bedste han havde lært måtte den unge Aars bryder ved første periodes slutning indse at slaget var tabt. Ungareren vandt kampen 9-0 på teknisk fald så det blev en meget velfortjent anden plads til Aars bryderen efter hele 7 kampe. Også Frederik Mathiesen deltager Soft Touch Open 2018 i Göteborg.

Filer:
Klubben havde to deltagere i Holland i påskeweekenden